Video On Demand

OxyMoves biedt innovatieve online ondersteuning bij de behandeling van patiënten en maakt gebruik van de software van Physiotec. Al meer dan 20 jaar ontwikkelen zij oefenschema’s in samenwerking met kinesitherapeuten. Inmiddels hebben zij wereldwijd 40.000 gebruikers.

In de praktijk blijkt het voor patiënten vaak lastig om alle oefeningen en de uitvoering ervan te onthouden. Terwijl dit juist belangrijk is voor het herstelproces. Online video instructies van oefenschema’s bieden een gemakkelijk geheugensteuntje. Via de behandeling koppelt u het door u samengestelde oefenprogramma aan het online profiel van uw patiënt, zodat deze de video’s wanneer gewenst kan bekijken. Daarnaast is het mogelijk de oefeningen uit te draaien waarbij stap voor stap uitgelegd wordt wat de oefening inhoudt. Momenteel zijn er 8.000 oefeningen beschikbaar, waarvan maar liefst 4.500 in het Nederlands.

De oefenschema’s kunnen worden afgespeeld met een computer, smartphone of tablet, mits er een internetverbinding is. 

Mist u een video?
Zonder medewerking van onze gebruikers en experts zou onze database niet zo compleet zijn. Video toevoegen? Laat het ons weten via info@oxymoves.be.

Input gebruikers
Eigen ervaring
Input experts
Onze studio
Oefeningen

Voorbeelden van oefeningen

 

Module orthopedie :

In de module orthopedie zitten veel oefeningen die worden gebruikt om de behandeling van het houdings- en bewegingsapparaat in uw praktijk te ondersteunen. Variërend van postoperatieve patiënten, atleten en iedereen daartussenin. Denk bij deze oefeningen aan het werken aan ROM, myofasciale release, houding, proprioceptie, neurale mobiliteit, motorische controle, stabiliteit, rekken, isometrisch en excentrisch versterken en nog veel meer.

  • Brug
  • Zij plank
  • Curl-up
  • Stabiliseren
  • Supraspinatus
  • Tyler-twist

Bekijk de video's


Module zwangerschap: :

Deze module bevat oefeningen specifiek gericht op de zwangere vrouw. Dit zijn onder andere ademhalingstechnieken, bekkenbodem oefeningen, do's en dont's, alsmede een aantal specifieke rek oefeningen en spierversterkende oefeningen die van toegevoegde waarde kunnen zijn tijdens de zwangerschap.